Конкурси

Владина комисија одобрила први циклус запошљавања у просвети

Владина комисија усвојила је  одлуку да се распише конкурс за запошљавање у просвети на неодређено време. Као што је и планирано, у првој фази одобрено је места за око 5000 људи у Републици Србији, 144 места у школама Расинског округа,  који у просвети раде на одређено време са пуном нормом од 2014. и 2015. године, а и раније.

Нови круг запошљавања очекујемо већ почетком фебруара и тада ће бити расписани конкурси за оне који раде у просвети од 2016. и 2017. године.

Цео процес прате синдикати, представници актива директора и школске управе, а школе су у обавези да формирају комисије које ће пратити цео процес избора кандидата.

Јавни позив Центра за промоцију науке

Центар за промоцију науке позива свe техничке и уметничке школе да поднесу своје пријаве за реализацију пројеката - израду интерактивних научних експоната у функцији промоције и популаризације науке и технике.

Центар ће одабраним школама пружити финансијску подршку у оквиру Јавног позива за подношење пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2019. години.

Јавни позив за подношење пријава отворен је у периоду од 18.11.2019. до 8.12.2019. године у 17 часова. Детаљне информације можете прочитати на http://elementarium.cpn.rs/u-centru/javni-poziv/.

Онлајн пријавни формулар налази се на адреси prijave.cpn.rs.

Конкурс за доделу стипендија ученицима ромске националности уписаних у средње школе за школску 2019/20.

Конкурс за доделу стипендија ученицима ромске националности уписаних у средње школе за школску 2019/20. годину је објављен у оквиру пројекта „ЕУ подршка ромским ученицима за наставак средњошколског образовања“ који се финансира из средстава Инструмента претприступне помоћи Европске уније кроз ИПА 2014 директни грант, а који реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

На Конкурс се могу пријавити ученици ромске националности који:
1) Похађају први, други, трећи или четврти разред средње школе
2) Имају просечну оцену између 2.00 и 5.00 из претходно завршеног разреда
3) Имају најмање оцену 3 из владања из претходно завршеног разреда
4) Имају највише 30 неоправданих изостанака из претходно завршеног разреда
5) Нису корисници ниједне друге стипендије
6) Имају држављанство Републике Србије

Конкурс траје од 01. до 20. новембра 2019. године. Печат поште на коверти у којој се шаље документација може бити датиран најкасније на 20. новембар 2019.године.

Текст Конкурса на ромском језику, Конкурс за доделу стипендија и Обрасци су доступни на линку: http://www.mpn.gov.rs/stipendije-mpntr/

Конкурсну документацију шаље школа коју ученик похађа на следећу адресу:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (за пројекти тим ИПА 2014 – „ЕУ подршка ромским ученицима за наставак средњошколског образовања“) Захумска 14, спрат IVа, Канцеларија 415
11 060 Београд

Трећи Конкурс „Покренимо нашу децу“

Компанија „Књаз Милош“ са својим брендом Аква Bива, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Српским савезом професора физичког васпитања и спорта, расписује трећи Конкурс „Покренимо нашу децу“ за све основне школе.

Најбоља одељења, укупно 36 из целе земље, и овог пута могу да освоје вредне награде – садржајне пакете реквизита за физичку активност. Три првопласирана одељења, осим пакета реквизита, освојиће и ваучере за путовања за учитеље, као и седмодневну рекреативну наставу, дводневни и једнодневни излет за све ученике одељења.

         За учешће на наградном конкурсу неопходно је послати пријаву до 04. новембра 2019. године.

Пријављени учесници у периоду од 21.12.2019. до 13.01.2020. године достављају следеће Материјале који ће се оцењивати од стране Комисије:

Опширније...

Ликовни конкурс „Железнице очима деце 2019“

Железнице Србије“, акционарско друштво Београд, у чијем је саставу Железнички музеј, традиционално организује Ликовни конкурс „Железнице очима деце 2019“ .

Конкурсни радови се достављају Организатору најкасније до 15.новембра 2019.године на адресу:

"ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ" АД - ЖЕЛЕЗНИЧКИ МУЗЕЈ

ЗА КОНКУРС

11000 БЕОГРАД, НЕМАЊИНА 6

Са пропозицијама конкурса можете да се упознате на овом линку.

Обавештења

  • Листе  слободних радних места, технолошких вишкова и запослених са непуном нормом у школској 2022/2023. години можете пратити на линку:

    http://liste.mpn.gov.rs/

  • Календари образовно васпитног рада у основним и средњим школама за школску 2022/23.годину се налазе под овим линком.Copyright © 2014. Sva prava zadržana.