Упис у средње школе

Пробни завршни испит - термини

Ђаци у петак, 9. мај 2014, од 12 до 14 сати имају пробу новоуведеног комбинованог теста, са питањима из биологије, хемије, физике, историје и географије.

У суботу, од 9 до 11 сати ђаци имају пробу теста из српског (матерњег) језика, а након получасовне паузе излазе и на математику. 

Резултати пробног испита остаће у школама и треба да послуже ђацима да виде шта не знају, али и наставницима како би управо тим областима додатно посветили пажњу на часовима. 

За ђаке који не могу да изађу на пробу мале матуре, јер су на пример у суботу 10. маја предвиђена републичка такмичења, школа ће обезбедити додатни термин. 

Завршни испит траје од 16. до 18. јуна и на тест излазе сви осмаци, како они који уписују трећи или четврти степен, тако и за ученике који полажу пријемни испит за уметничке школе, школе за ученике са посебним способностима, школе у којима се настава остварује на страном језику, школа за талентоване ученике у Ћуприји.

Обавештења

  • ПУ Ната Вељковић обавештава родитеље/друге законске заступнике деце рођене у периоду од 1.марта 2013. до 28.фебруара 2014. године да ће остваривање обавезног припремног предшколског програма почети у понедељак, 2.септембра 2019.
  • Календар образовно васпитног рада у основним школама за школску 2019/20.годину се налази под овим линком.
  • Календар образовно васпитног рада у средњим школама за школску 2019/20.годину се налази под овим линком.Copyright © 2014. Sva prava zadržana.